باسمه تعالی
حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد پیش از ظهر امروز در اجلاسیه منطقهای مدیران و معاونان آموزش حوزههای علمیه استانی(منطقه 5 کشور) که در سالن آیتالله حائری(ره) ساختمان مرکز مدیریت حوزههای علمیه در قم برگزار شد اظهار داشتند: موضع و نگاه حوزه در خصوص جسارت به مقام منیع ولایت و رهبری، چه شخص ایشان و چه شخصیت و جایگاه والای آن، موضع انقلاب و نظام است و هتاکان محکوم هستند.
وی بیان داشت: نقل برشهایی از تاریخ اقوام و زندگی پیامبران در قرآن کریم برای درس گرفتن و عبرتها است. قرآن درباره این نقلها میفرماید: «ان فی ذلک لعبرة... » یعنی عبور کردن از تاریخ و بهرهگیری از آن در زندگی، زمان و حیات خود.
حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد گفت: تاریخ از افرادی مانند زبیر نام می برد که در خطر سقوط قرار گرفتند. خداوند به پیامبر گرامی اسلام که ملکوت آسمان و زمین را مانند حضرت ابراهیم ع میبیند، میفرماید: عدهای هستند که امور را بر تو وارونه میکنند «و قلّبوا لک الامور» وارونه کردن امور، یعنی حق را باطل، باطل را حق، شهید را جلاد و جلاد را شهید جلوه دادن. ممکن است اطرافیان و حتی فرزندان، قدم به قدم انسان را به جایی برسانند که در مقابل حجت حق بایستد و این آن خطر سقوط است که انسانهای بزرگ را تهدید میکند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری اجلاسیه مجازی استانی منطقه 5 کشور بیان داشت: از ثمرات دیدار حضوری دوستان در استانها، نزدیک شدن و مواجهه با مشکلات و لمس واقعیات است که تأثیر به سزایی در برنامهریزیها و ایجاد انرژی مضاعف در پیگیری اقدامات دارد. ایشان اظهار امیدواری کرد در اجلاسیههایی که به دلیل شرایط موجود به صورت حضور مجازی برگزار میشود بتوان بخشی از اهداف را با شنیدن نقطه نظرات مسئولین محترم استانی و مسائل و مشکلات آموزشی، با توجه به امکانات و ظرفیتها و هم افزایی یکدیگر، پیگیری و به ثمر رساند.
وی با بیان این که تحول در حوزه یعنی همگامی با نیازهای زمان و پاسخگویی به آن، اضافه کرد: این نظام مقدس که بحمدالله تثبیت شده و دنبال تمدنسازی است، نیازمند لشگر و نیروی خاص خودش است تا بتواند با ایدهپردازیهای نوین، جوامع را همراه و همگام سازد.
حجت الاسلام والمسلمین رستمنژاد گفت: به برکت بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی امام بزرگوار، حوزه عَلَم بزرگی را برافراشت و همه را متوجه خود کرد. باور کنیم که در این زمان زندگی میکنیم بنابراین ما در این برهه از زمان، نیروهای فکری خودمان را میخواهیم، طلبه زمان خودمان و حوزه تراز انقلاب را میخواهیم که ان شاء الله قدمی است برای رسیدن به آن حاکمیت جهانی اهل بیت(ع) به دست امام عصر(عج)، این هدف و نگاه است و ما در این سربازخانه حضور داریم و نفس میکشیم و میخواهیم کارآئی و اثربخشی داشته باشیم.
معاون آموزش حوزههای علمیه افزود: در این دوره، در خصوص امتحانات شفاهی اتفاقات بسیار مهمی رقم خورد و به دنبال مصوبه شورای عالی حوزهها واسپاریها آغاز شد. بر این اساس، اساتید ممتحن شفاهی طلاب که در کل کشور به 30 نفر میرسید به بیش از 340 نفر در سطوح 1، 2 و 3 افزایش یافت. از مدیریتهای استانی تقاضا میشود همچنان این موضوع را پیگیر باشند، اساتید را معرفی کنند تا در ستاد ارزیابی و با توجه به ضوابط و چارچوبها مورد تأیید و احکام آنها صادر شود.
حجت الاسلام والمسلمین رستمنژاد با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی اظهار داشت؛ خبری که لازم است بیان شود تا در رسانههای خبری به اطلاع عموم طلاب، اساتید، معاونان و مدیران گرامی برسد، در خصوص یکی از قدمهای تحولی حوزه در اصلاح برنامههای آموزشی و متوازنسازی مقطع تحصیلی سطح 2و3 است که بحمدالله در شورای عالی حوزههای علمیه تصویب شده است.
مقطع سطح 2 حوزه که شامل سه پایه 7، 8 و 9 بود از این به بعد شامل دو پایه 7و8 است یعنی پایه 9 از مقطع سطح 2 کم شده و به مقطع سطح 3 منتقل شده است. بنابراین سطح 3 حوزه شامل پایه های 9و10 به علاوه پایاننامه میباشد.
وی افزود: روشن است آثار و تبعات این مصوبه بسیار فراوان خواهد بود و با توجه به این که سطوح عالی دچار تغییر اساسی میشود، لازم است ستاد و مدیریتهای استانی برای اجرائی کردن این مصوبه تمهیدات لازم را تدبیر فرمایند.
وی افزود: برای پوشش دادن متوازنسازی سطح 2 و3 و آمادگی جهت اجرای این مصوبه لازم است آئیننامهها و دستورالعملهای اجرائی در بخشهای مختلف از جمله، امور تحصیلی، امور اساتید، مدارج علمی، تأسیس و توسعه و... تدوین شود، بنابراین با توجه به الزامات و استلزامات اجرای این طرح، طلاب محترم و مسئولین گرامی شتاب نکنند تا ان شاء الله در اسرع وقت بستر اجرای طرح فراهم شده، مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
معاون آموزش در پایان در خصوص ارتقاء اختیارات استانی اظهار داشت؛ در چارچوب قوانین و مصوبات شورای عالی و همچنین شوراهای تعریف شده ذیل شورای عالی، همچنان رویکردمان، رویکرد ارتقاءبخشی است چون برکات فراوانی به همراه دارد. بنابراین همان طور که امتحان شفاهی طلاب سطوح 3،2،1 به تناسب ظرفیتهایی که در استانها وجود دارد واسپار شده و یا در حال واسپاری است.
وی افزود: یکی دیگر از واسپاریهایی که بیش از یک سال است به استانها ابلاغ شده، امتحان استادی سطح یک است. البته در این خصوص استانها هنوز در مقام عمل به میدان نیامدهاند. تقاضا میشود استانها اساتید واجد شرائط را به ستاد معرفی کرده تا پس از بررسی و ارزیابیهای لازم، احکام آنها صادر شود و امتحان استادی سطح یک در چارچوب اعلام شده توسط استانها برگزار شود.
برای دیدن مصوبه جدید شورای عالی حوزههای علمیه به لینک زیر مراجع کنید.
https://eitaa.com/shorayeaali
|